bg

Windsurf Vereniging Makkum ziet GPS helemaal zitten

Tijdens de laatste ledenvergadering hebben wij het gehad over de mogelijkheden om binnen onze vereniging meer met GPS te gaan doen. Sommigen van ons hebben al ervaring met deze apparaten, er is al een heus GPS Speedteam Makkum en er komen ook hele leuke wedstrijden op basis van GPS. Voor alle duidelijk geven we ook aan dat dit niet bedoeld is om de huidige wedstrijden te vervangen, maar juist als toevoeging. Graag geven we wat meer uitleg bij alles wat er nodig is om met GPS aan de slag te gaan en welke mogelijkheden er zijn om je onderling met elkaar te meten, maar ook als team tegen andere teams in Nederland en wereldwijd. Zie ook www.gpsteamchallenge.com waar al een speedteam Makkum actief is.

De bekendste website voor GPS surfen....
Sinds 5 jaar is de website www.gps-speedsurfing.com actief. Dit is een website waar inmiddels 3000 surfers wereldwijd hun snelheden posten. Dit zijn echt niet allemaal mensen die boven de 70 km/u gaan en speciaal speedmateriaal hebben. Het merendeel post ook lekkere freeride en zelfs wave sessies om snelheden maar ook de gevaren afstand op een dag bij te houden. Aan het eind v/h seizoen weet je dan precies hoeveel sessies en kilometers je in de benen/armen hebt.

Individuele prestaties bijhouden en competitie
www.gps-speedsurfing.com wordt gebruikt om individuele GPS resultaten te posten. Je kunt in een dagranking precies zien wie op dezelfde dag of plaats langzamer of sneller was dan jij. Maar je kunt bijvoorbeeld ook selecteren wat de snelste tijden zijn met het materiaal waar jij ook op vaart. En je kunt zien wie bijvoorbeeld dit seizoen het snelste is geweest in Makkum. De website houdt daarnaast precies bij wat jouw persoonlijke records (PR's) zijn. Dit is grotendeels gratis, maar als je de uitgebreide selectie- en vergelijkingsmogelijkheden wilt dan moet je goldmember worden voor Eur. 20,- per jaar. Daarmee support je de vrijwilligers achter de site om alles in de lucht te houden en steeds betere functies te ontwikkelen. Kijk voor alle ins & outs vooral op de website. Hier vind je ook informatie over de GPS apparaten die toegestaan zijn. Het aanbevolen apparaat is de NAVI GT-31. Dit apparaat kost circa 160 Euro. Hier moet je nog wel een waterdichte hoes/box omheen kopen. Te koop bij o.a. FunsportMakkum